Wednesday, 2 February 2022

Köpt lite Prebona

 Prebona är ett innovativt bolag som med nanoteknik tar fram nya material eller ingredienser till andra företag. Genom att styra tillverkningen på atomär nivå kan man skräddarsy egenskaper eller optimera mängden aktiv substans som behövs och därigenom minska användningen av kemikalier.

Bloggen Daniel investerar gjorde en genomgång förra året och landade fullt förståeligt i en skeptisk hållning till nuvarande värdering utifrån dessa siffror:


Eftersom jag är mer optimistiskt och idealistiskt lagd tycker jag grundcaset är spännande. Vad kan man vänta sig eller hoppas på i framtiden?

Q1-Q3 2021 har gett sämre intäkter än motsvarande period 2020, som drevs väldigt starkt av covid-19-relaterad försäljning. VD har dock gått ut och sagt att man hoppas på en stark Q4, årsförsäljning som överträffar 2020 samt kassaflödespositivt slutet 2021 eller början av 2022, dvs nu. Till 2023 är målsättningen att ha en försäljning på över 80 miljoner, enligt denna presentation. VD har vidare gjort ett insynsköp för ett par veckor sedan.

En försiktigt lagd person tolkar detta som ett sätt att hålla kursen uppe inför eventuell emission. Som optimist tycker jag att testresultaten och kunderna som presenterats hittills är spännande och ser det här som en potentiell framtida utdelare.

Omsättningen är nästintill obefintlig men jag har passat på och köpt lite när kursen dippat. Klarar man halva målsättningen för 2023 blir det ett bra köp. Är det bara tomma ord får jag stå mitt kast, det är ingen stor position och jag är okej med att förlora pengarna.

3 comments:

 1. Aldrig hört talas om bolaget tidigare, till skillnad mot till exempel Coca-Cola :) Det låter lite science fiction, dvs spännande, vilket jag alltid varit intresserad av.

  Hoppas det slutar bra !!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket! Jag har inte hört talas om alla dina 192 innehav heller :) det är en chansning helt klart men jag är svag för den här sortens innovationer. Ska bli mycket spännande att läsa siffrorna i bokslutskommunikén!

   Delete
 2. Tjena Eightdigit! Har precis dragit igång och börjat blogga igen. Har du lust och dela varandras bloggar på "bloggar vi följer" ?


  Valient - Min resa mot att leva på aktieutdelningar

  ReplyDelete