Monday, 13 December 2021

Tack för kaffet, ICA och Nobina

 Två av mina pålitliga utdelare, ICA Gruppen och Nobina, ser ut att lämna portföljen. Jag hade inte räknat med raketkarriär för någondera, men två rätt sockrade bud gjorde sitt. ICA-aktier som jag köpte i oktober för reapriset 399.90:- gick hastigt upp till 534:- och Nobina som inhandlades för 50.15:- i novemberskälvan förra året såldes idag för 107.50:-. (Vis av erfarenhet från Sobi tog jag det säkra före det osäkra med delar av Nobina.)

Rimliga bolag med rimlig avkastning växer inte på träd idag så jag lutar åt fondköp för pengarna. Det känns onödigt att välja ut en ocyklisk efterträdare bara baserat på bransch och direktavkastning, jag är för dåligt insatt och får därför troligen bättre resultat och mindre huvudvärk genom att bara följa ett index. Att stå ut med ett hack i utdelningskurvan är nog bara en nyttig övning för min ibland lite pedantiska läggning.

2 comments:

  1. Ja, jag sålde oxå. Spred ut likviden på diverse. Bland annat ett nytt innehav i den kontantutdelande delen av min pensionsfond. Nr 186.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Då gjorde vi samma analys! Får nån ta över ICAs och Nobinas tröjnummer eller åker de in i hall of fame?

      Delete