Saturday, 8 October 2022

Privatekonomi med allvarligt sjukt barn

 År 2022 har varit en riktigt dyster historia. Globalt naturligtvis och privat likaså. Sommaren har tillbringats på sjukhus med allvarligt sjukt barn och glädjeämnena har varit väldigt få.

Privatekonomin påverkas av att gå från två heltidslöner till att bara plocka ut VAB. Jag finner det normalt sett tillfredsställande att ha en rejäl peng över när månaden är slut men den känslan förbyttes i somras till att en månad gå back (!) vilket orsakades av att min sambo glömde skicka in ansökan till Försäkringskassan. När livet stormar i övrigt står jag gärna på en stabil ekonomisk grund och att inte göra det kändes som ett litet personligt nederlag.

Därför var det med viss tillfredsställelse som september månad blev årets bästa rent ekonomiskt efter att ha börjat plocka ut nya sidoinkomster:

I övrigt finns det inte mycket att hurra över i livet men det känns tryggt att ha lite svängrum när priserna skenar. Den blå inkomst-stapeln ska nog räcka till både blöjor, avokado och nya värdepapper. Allt har blivit dyrare i mataffären men bra mycket billigare på Avanza så det tar nog ut varann.

No comments:

Post a Comment