Saturday, 31 July 2021

Frånvarande förälder till min förhoppningsportfölj

 Livet som småbarnsförälder har visat sig knepigt att få ihop med ett aktivt börsintresse. Tillväxt- och utdelningsportföljerna tuffar på rätt bra utan större handpåläggning men den gröna förhoppningsportföljen är värre och får ganska lite kärlek. Lätt hänt att den blir som en garderob som var högsta mode för några år sen men nu inte hänger med sin tid. Det gäller både befintliga innehav som kanske borde kastats ut och nya innehav som borde ha plockats in. Bioextrax är ett bra exempel som helt gått mig förbi (och då har jag ändå en faiblesse för just den sortens Lundaföretag). Även Eevia Health hade kunnat vara en kandidat. Nu känns det lite sent att hoppa på tåget.

Samtidigt är många av innehaven tänkta som långliggare så det behöver inte vara fel att sitta på händerna. Ett exempel är OptiCept som haft en trevande inledning på året men nu klättrat ca 25% på en vecka. Trevligt eftersom det är portföljens största spelare. För all del sämre än index men det finns tid kvar och hösten blir spännande. Vi får se om de mer spekulativa innehaven slår tillbaka nu när de tråkiga handlas utan större mån till uppvärdering.

En transaktion under juli blev lyckosam och det var att hyvla av halva innehavet i Acconeer. När ett innehav sprungit iväg lite omotiverat med mer än 100% ger det inköpspengarna och vinst tillbaka, samtidigt som andra halvan kan få ligga kvar och bubbla utan att det stör så mycket hur utfallet än blir. Tajmingen var mest tur skall sägas, men ändå tillfredsställande.No comments:

Post a Comment